Your cart

Your cart

Online lezing: John Heartfield

Course code: 5091
19
May

Deze lezing belicht de veelzijdigheid en krachtige en humorvolle beeldtaal van John Heartfield (1891-1968). Heartfield is vooral bekend van zijn politieke fotomontages voor tijdschriften, maar hij maakte ook veel boekomslagen, theaterontwerpen en werkte jarenlang, samen met George Grosz, aan documentaires en animatiefilms. Ook zal veel aandacht besteed worden aan zijn belangrijke deelname aan Dada Berlijn, waar de oorsprong ligt van de fotomontage als beeldmiddel. Aanleiding voor deze lezing is de tentoonstelling John Heartfield – fotografie plus dynamiet in museum De Fundatie in Zwolle (t/m 22 augustus 2021).

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Enrol
Wednesday May 19, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 20,00
Tutor: Mr. A. (Ariel) Alvarez

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
A. (Ariel) Alvarez
Ariel Alvarez is kunsthistoricus, gespecialiseerd in het dadaïsme. Hij is auteur van het blog Dadarockt (https://dadarockt.wordpress.com/) en van de boeken DADA manieren, een overzicht (2016) en De pisbak en de barones. Over Duchamps Fountain, de foto en barones Elsa von Freytag-Loringhoven (2020). Hij geeft lezingen over o.a. Dada in al zijn facetten, over de geschiedenis van de collage en over De Stijl. Incidenteel doet hij dadaïstische performances.