Your cart

Your cart

Online lezing: M.C. Escher en zijn Meesterwerk

Course code: 5081
13
Apr

Grafisch kunstenaar Maurits Cornelis Escher creëert een wonderlijk universum waarin de dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Water dat tegen de zwaartekracht in omhoog stroomt, trappen die zowel naar boven als naar beneden lopen, gebouwen vol vreemde hoeken en vormen, vogels die in vissen transformeren. Zelfs wetenschappers en wiskundigen raken geïnspireerd door zijn optische illusies.

Een blik op het oeuvre van Escher kan ons helpen om ook onze eigen wereld, die tegenwoordig ook wel op zijn kop lijkt te staan, op een andere manier te bekijken. De lezing behandelt het leven, de reizen en het werk van de in Leeuwarden geboren kunstenaar. Speciale aandacht is er voor het mooiste werk uit zijn oeuvre: de Waterval.

Tuesday April 13, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 19,50
Tutor: Ms. I (Isolde) Scholberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
I (Isolde) Scholberg