Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Philippe Claudel: Een Duitse fantasie

Cursuscode: 1056
26
okt

De Franse schrijver Philippe Claudel (1962) is in Nederland vooral bekend geworden door zijn boek Grijze zielen, maar hij schreef meer. Zo kwam in juli de vertaling uit van zijn roman Een Duitse fantasie. Tijdens deze online lezing wordt deze roman geïntroduceerd en gezamenlijk besproken. 

Er wordt zowel ingegaan op de inhoud als de vorm van de roman ‘in scherven’. Tijdens de bespreking van de roman komen ook reacties in de media aan bod. Het is niet noodzakelijk de eerdere lezing over thema’s in de romans van Philippe Claudel te hebben gevolgd, wel wordt aanbevolen Een Duitse fantasie van te voren te lezen (uitgeverij De Bezige Bij, ISBN 9789403122519).

Leesfragment

Op 20 september verscheen op op de site van Literair Nederland een recensie van het boek van Claudel door Els van Swol: https://www.literairnederland.nl/recensie-philippe-claudel-een-duitse-fantasie/

Online interactieve lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 26 oktober 2021
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 15,00
Mw. E.J.M. (Els) van Swol

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
E.J.M. (Els) van Swol
Els van Swol MA studeerde af aan de Open Universiteit op visies op het kwaad in de filosofie van Susan Neiman en de roman Het verslag van Brodeck van Philippe Claudel. Zij recenseert momenteel voor NBD Biblion, Literair Nederland en 8WEEKLY. Bij Uitgeverij Boekscout verscheen in mei 2021 haar boekje Tien boeken, tien deugden. De romans van Philippe Claudel.