Your cart

Your cart

Online lezing: Romeinen in Nederland: reis langs de Limes

Course code: 1050
21
Sep

In de tijd van de Romeinen liep de grens van het grote Romeinse Rijk, de Limes, dwars door het huidige Nederland. Deze Limes volgde de loop van de rivier de Oude Rijn en vormde naast een afbakening van het Romeinse Rijk ook een zeer belangrijke transportader en handelslocatie. Tijdens de lezing maken we een virtuele reis langs de verschillende locaties die in Nederland langs de Limes verrijzen. Daarbij is er veel aandacht voor de recente archeologische opgravingen.

De Romeinse Limes is recentelijk voorgedragen als Unesco Werelderfgoed en dit vormt een mooie aanleiding om tijdens deze Limes-lezing meer aandacht aan deze bijzondere archeologische locatie te besteden. De Romeinse grens liep in Nederland van Katwijk naar Nijmegen heeft grote archeologische betekenis. In het gebied zijn de afgelopen jaren vele bijzondere vondsten gedaan. Zo werd in 2003 in De Meern een compleet Romeins schip opgegraven en zijn er op andere locaties restanten van Romeinse wachttorens en forten gevonden. Het bekijken van deze bijzondere restanten verschaft ons veel kennis over het leven in Nederland in de Romeinse tijd.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Enrol
Tuesday September 21, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 19,50
Tutor: Ms. I (Isolde) Scholberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
I (Isolde) Scholberg
Isolde Scholberg ontwikkelt (online) lezingen en cursussen over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen. Daarbij gaat het vooral om het verhaal achter de kunst. Kunst wordt immers nog leuker en interessanter wanneer je de achtergrond ervan kent. Meer informatie: www.artedisol.nl