Gratis online interview: In gesprek met Dido Michielsen over haar werk

Gratis online interview: In gesprek met Dido Michielsen over haar werk
Gratis online interview: In gesprek met Dido Michielsen over haar werk
Cursusnummer:
5801
15
feb

Docent-schrijver-journalist Jielis van Baalen interviewt Dido Michielsen over haar werk.

Dido Michielsen is een Nederlands schrijfster. Ze schreef diverse non-fictie boeken, waaronder biografische werken. In 2019 verscheen haar debuutroman 'Lichter dan ik'.

‘Lichter dan ik’ is het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië. Java, 1850.
Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Michielsen won de Nederlandse Boekhandelsprijs in 2020. Zelf stamt zij af van een njai, de bijvrouw van een Hollandse man in Indië.

‘Opzij’ schreef over dit boek: ‘Een krachtig testament van een veranderende wereld en een eigenwijze vrouw die daarbinnen haar eigen plek probeert te vinden’.

Natuurlijk komen we ook te spreken over haar tweede boek ‘Engel en Kinnari’, het vervolg op 'Lichter dan ik', - dat eind februari in de midprice editie uitkomt met een nieuwe titel: ‘Zoeken naar Isah’, - een historische roman over dwalen tussen twee werelden Java, 1900.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding. 

15
feb
 • 1 les van 0 uur en 45 min Toon details
  • 1: donderdag 15 feb 2024 - 12:00 – Online cursus, niet op locatie
 • Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
 • € 0,00
 • Jielis van Baalen
 • Online cursus, niet op locatie Toon adres-info
  • Online cursus, niet op locatie

  • info online

   De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

Startdatum
Lesvorm
Docent