Your cart

Your cart

Cross Road Blues

Course code: 5159
09
Jun

De blues heeft een enorme invloed gehad op de pop- en rockmuziek. In deze cursus volgen we het spoor terug, naar New Orleans, Mississippi, Chicago en Memphis. We ontdekken de invloed van de blues op bands als de Rolling Stones, Yardbirds en Canned Heat. En we zien hoe bluesmuzikanten zich weer lieten en laten inspireren door de rock. Een geweldige reis met veel geluids- en beeldfragmenten!

• De cursus bestaat uit 3 lessen op woensdag 14, 21 en 28 april.

Enrol
Wednesday June 9, 2021
3 lessons of 2,5 hrs start time 19:15 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 128,00
Tutor: Mr. D. (Dos) Elshout

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:15 - 21:45
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)
D. (Dos) Elshout
Dos Elshout (1955) is Cultuursocioloog. Hij werkt op de Universiteit van Amsterdam als stafdocent, waar doceert in Cultuursociologie, Cultuurbeleid & management en Empirisch onderzoek. Juni 2016 promoveerde hij op zijn onderzoek naar de effecten van de verzakelijking op de Nederlandse museumwereld sinds de Tweede Wereldoorlog. Hij geeft lezingen en publiceert geregeld. Hij is bestuurslid van Stichting Dirkje Kuik in Utrecht en Stichting Vrouw & Muziek in Amsterdam, en was de vorige twee Kunstenplan periodes lid van de Commissie Musea, Erfgoed en Monumenten van de Amsterdamse Kunstraad.