Your cart

Your cart

Cursus MusicTrails, de oorsprong van de popmuziek

Course code: 1152

Vrijwel alle popmuziek heeft van origine zwarte wortels en komt uit Amerika. Slaven brachten Afrikaanse ritmes mee die zich mengden met Europese invloeden. Maak een virtuele reis langs tien Amerikaanse steden en ontdek hoe de muziek zich ontwikkelt. We komen oa  jazz tegen in New Orleans, rock ‘n’ roll in Memphis en soul in Detroit. Het verhaal hoe uit armoede en ellende van African-Americans de populairste cultuuruiting van de afgelopen eeuw kon ontstaan.

Tuesday October 26, 2021
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
6 lessons of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 222,00
Tutor: Mr. MWA (Marc) Stakenburg

Dit is een cursus op locatie. Wij willen je vragen hierbij de huidige basis Coronamaatregelen in acht te nemen. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsing in het gebouw. Als je zit mag het mondkapje af. Was vaak je handen. Houd afstand (1,5 m is een veilige afstand). Blijf thuis als je klachten hebt (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en laat je testen. Bij enkele cursussen wordt een Coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit staat dan vermeld in de cursustekst.

19:30 - 21:30
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)
MWA (Marc) Stakenburg
‘Muziekarcheoloog’ Marc Stakenburg reist al zo’n 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek. Hij speurde naar de oorsprong van de muziek in steden als New Orleans, Memphis, New York en Chicago. Denk daarbij aan namen als Robert Johnson, Elvis, Aretha Franklin, Bruce Springsteen en Iggy Pop. De zoektocht resulteerde in twee boeken, waaronder MusicTrails USA. Zijn colleges gaan vergezeld van veel muziekfragmenten, clips en afbeeldingen. Marc Stakenburg werd bekend als presentator van de radioprogramma’s Het Theater van het Sentiment, Leidsekade Live en de radio 2 Live concerten.