Bestellijst

Bestellijst

Inleiding in de jazz

Cursuscode: 1156

Van New Orleans stijl, lome swing, virtuoze bebob naar opzwepende improvisatie: er is heel veel te ontdekken in de jazz. In deze cursus gaan we in vogelvlucht langs de hoogtepunten vanaf de geboorte rond 1900 tot nu. Je hoort en ziet de diverse stijlen in maatschappelijke samenhang en maakt kennis met de invloedrijkste musici. Materiaal genoeg om deze geweldige muziekstroming voorgoed in je hart te sluiten!

Woensdag 25 november 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00
Dhr. D. (Dos) Elshout

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:30 - 22:00
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
D. (Dos) Elshout
Dos Elshout (1955) is Cultuursocioloog. Hij werkt op de Universiteit van Amsterdam als stafdocent, waar doceert in Cultuursociologie, Cultuurbeleid & management en Empirisch onderzoek. Juni 2016 promoveerde hij op zijn onderzoek naar de effecten van de verzakelijking op de Nederlandse museumwereld sinds de Tweede Wereldoorlog. Hij geeft lezingen en publiceert geregeld. Hij is bestuurslid van Stichting Dirkje Kuik in Utrecht en Stichting Vrouw & Muziek in Amsterdam, en was de vorige twee Kunstenplan periodes lid van de Commissie Musea, Erfgoed en Monumenten van de Amsterdamse Kunstraad.