Bestellijst

Bestellijst

Online Cursus De 10 grootste componisten van de Klassieke muziek

Cursuscode: 5164
26
apr

*Nu met maar liefst 20% korting

Natuurlijk is de vraag naar de 10 grootste componisten van de klassieke muziek onzinnig: die zullen voor iedereen anders worden beantwoord, maar om aan de hand van 10 topcomponisten het gesprek aan te gaan over de canon van de Westerse muziek is wél interessant.
Bijna iedereen is overtuigd van de grootheid van Bach, Mozart en Brahms, maar wie zijn de componisten die ze overschaduwen? Wat maakt Mozart tot een genie en tijdgenoot Haydn tot slechts een ‘goede’ componist? Wat maakt Bach tot misschien wel een halfgod en zijn tijdgenoot Händel tot slechts een fantastisch componerende sterveling?
Aan de hand van 10 veronderstelde topcomponisten uit alle peridoden van de muziekgeschiedenis schetsen we een beeld van de canon van de klassieke muziek, kruipen we in de huid van de componisten en hun tijdgenoten, en mogen cursisten ook zelf componisten benoemen en bespreken die voor hen van grote betekenis zijn.
We luisteren naar muziekvoorbeelden en bekijken partituren, ook als we niet allemaal noten kunnen lezen. Het gaat om de eeuwige indruk die deze werken op ons en op de mensheid gemaakt hebben, en hun geheimen erachter.

Niveau: beginners en gevorderden
Notenkennis: niet vereist

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Maandag 26 april 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 121,50
Dhr. P. (Peter) Schlamilch

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

18:30 - 20:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Peter) Schlamilch
Dirigent Peter Schlamilch (1966) studeerde zang en orkestdirectie en heeft een schat aan ervaring in het epicentrum van de klassieke muziek: als zanger, koordirigent, orkestdirigent en muziektheoreticus. Hij behaalde de einddiploma's orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en solozang aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij nog enkele jaren muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en enkele jaren muziektheorie aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens zijn studie leidde Peter als vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap ‘Opera Mozart’. Hij was vervolgens werkzaam als assistent van de wereldberoemde Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker. Daarna werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster (D). Peter Schlamilch is momenteel de vaste dirigent van een aantal operakoren, waaronder het Operakoor Dordrecht, en het Volendams Operakoor. Peter kan met zijn gave om de betekenis achter de muziek in te voelen en vervolgens te duiden, gecombineerd met zijn flamboyante persoonlijkheid, iedereen die er voor open staat begeesteren en enthousiasmeren met de schoonheid van de klassieke muziek.