Bestellijst

Bestellijst

Online Cursus: MusicTrails, de oorsprong van de popmuziek

Cursuscode: 5170
13
apr

*Nu met maar liefst 20% korting

Vrijwel alle popmuziek heeft van origine zwarte wortels en komt uit Amerika. Slaven brachten Afrikaanse ritmes mee die zich mengden met Europese invloeden. Maak een virtuele reis langs tien Amerikaanse steden en ontdek hoe de muziek zich ontwikkelt. We komen oa  jazz tegen in New Orleans, rock ‘n’ roll in Memphis en soul in Detroit. Het verhaal hoe uit armoede en ellende van African-Americans de populairste cultuuruiting van de afgelopen eeuw kon ontstaan.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Dinsdag 13 april 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00
Dhr. MWA (Marc) Stakenburg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
MWA (Marc) Stakenburg
‘Muziekarcheoloog’ Marc Stakenburg reist al zo’n 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek. Hij speurde naar de oorsprong van de muziek in steden als New Orleans, Memphis, New York en Chicago. Denk daarbij aan namen als Robert Johnson, Elvis, Aretha Franklin, Bruce Springsteen en Iggy Pop. De zoektocht resulteerde in twee boeken, waaronder MusicTrails USA. Zijn colleges gaan vergezeld van veel muziekfragmenten, clips en afbeeldingen. Marc Stakenburg werd bekend als presentator van de radioprogramma’s Het Theater van het Sentiment, Leidsekade Live en de radio 2 Live concerten.