Bestellijst

Bestellijst

Online Lezing Weihnachtsoratorium

Cursuscode: 1164

Met het Weihnachtsoratorium heeft Bach op een geraffineerde wijze extra uitdrukking en betekenis gegeven aan het kerstverhaal met allerlei muzikale vormen en vondsten. Een groots werk, bestaande uit 6 cantates. Hoe meer je weet en begrijpt van de symboliek en de muzikale tekstuitdrukkingen, hoe intenser je het Weihnachtoratorium kunt beleven. In deze interactieve online lezing alles over het hele werk, met veel beeld en klinkende muziekvoorbeelden.

Dinsdag 15 december 2020
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 15,00
Dhr. drs P. (Philip) Ruitenberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs P. (Philip) Ruitenberg
Met zijn inleidingen beoogt musicoloog Philip Ruitenberg een levendige verdieping van uw concertbezoek met het motto: je beleeft meer als je weet wat je hoort…. Met kleurig beeld en klinkende muziek schetst Philip achtergronden van de muziek en krijgt u een indruk van het muzikale raffinement waarmee een componist zich uitdrukt. Met inzicht in de muzikale taal kunt u meer genieten. www.muziekphilipruitenberg.nl