Bestellijst

Bestellijst

Consumeren en duurzaamheid

Cursuscode: 1301

Achtergrondinformatie en toepassingen in de praktijk.
Wat zijn de trends in de samenleving die te maken hebben met het thema duurzaamheid? Hoe is de consumptiemaatschappij met moderne slavernij in lagelonenlanden ontstaan? Hoe zit het met zaken als verpakkingen, CO2-uitstoot tijdens het productieproces, hormoon-verstorende en andere chemische stoffen in onze leefomgeving? Wat is de echte prijs van een product? Wat zijn de hot topics uit de financiële wereld? Tenslotte, welke keuzes kun je als consument maken om duurzamer te leven? Wat zijn kleine, toepasbare stappen in het dagelijks leven?

Deze lezing beantwoordt voorgaande vragen en vergroot je intrinsieke motivatie om in het dagelijks leven stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.

Donderdag 26 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. S. (Sietske) van der Veen

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Sietske) van der Veen
Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij verschillende groothandelaren als inkoper van consumentengoederen. Mijn ervaringen over het verplaatsen van de productie van Nederland naar Azië en het toenemende gebruik van grondstoffen door de drang naar lagere productiekosten ten koste van mens en milieu, hebben een paar jaar geleden geleid tot een carrièreswitch naar Fair Impact. Fair Impact is een consultancybureau voor duurzaamheid en duurzaam beleggen in de institutionele financiële sector. Ik ben ervan overtuigd dat consumenten de versnelling naar meer duurzaamheid zelf kunnen helpen door hun koopgedrag en keuzes.