Online cursus Het Nederlands Landschap

mrt

Al reizend door Nederland kunnen we een grote variatie aan landschappen zien op een relatief kleine oppervlakte: van natte weiden, droge heide en bos, uitgestrekte akkers en meanderende rivieren tot heuvelachtige gebieden en duinenrijen. Allemaal op een andere manier ingericht en gebruikt door de mens.
Hoe zijn die verschillen ontstaan? Aandacht wordt geschonken aan de geologie, de bodem, de nederzettingen en het grondgebruik van zand-, veen-, zeeklei-, rivierklei-, krijt-löss- en duinlandschap.
Door deze cursus ga je anders kijken naar ons land en naar je eigen woonomgeving!

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Woensdag 31 maart 2021
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. C. (Kees) Boerhout

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

C. (Kees) Boerhout
Ik heb Sociale Geografie gestudeerd aan de VU en ben daarna jarenlang docent Aardrijkskunde geweest aan Damstede, een middelbare school voor HAVO / VWO in Amsterdam Noord. Met veel plezier heb ik les gegeven over een variatie aan geografische onderwerpen op aarde, zowel dichtbij als veraf, van landschappen in ons land en onze eigen woonomgeving als ook de problemen van de ontwikkelingslanden ver weg. Inmiddels met pensioen heb ik in de afgelopen jaren de mogelijkheid gekregen om tijdens cursussen op de Volksuniversiteit veel van deze kennis met cursisten te delen, zoals over ‘Het Nederlandse Landschap’, de ‘Delfstoffenwinning; Geld of Veiligheid’ , ‘Klimatologie en Klimaatverandering’ en ‘Leven op een Bewegende Aardkorst; over Vulkanisme’. De cursus Algemene Ontwikkelingsproblematiek confronteert ons met rijk en arm in de wereld en onze rol daarin. Ik hoop mijn enthousiasme voor dit onderwerp met velen te kunnen delen. Discussieert u mee?