Online lezing Europese verkiezingen

Online lezing Europese verkiezingen
Cursusnummer:
5428
24
mei

We mogen weer stemmen. Van 6 tot 9 juni 2024 kiezen we een nieuw Europees parlement. Een parlement dat steeds meer zeggenschap krijgt over ons leven en onze omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de pensioenleeftijd, de aanpak van doorgeslagen flexibilisering, de omgang met kunstmatige intelligentie. Europa bevindt zich op velerlei manieren op een kantelpunt. We hebben te maken met een klimaatcrisis, boerenprotesten en geopolitieke instabiliteit met Putin in het Oosten en mogelijkerwijs Trump in het Westen, en met oorlogen aan onze grenzen in Oekraïne en in Gaza. Hoe gaan we hiermee om en beschermen we onze eigen positie? Hoe leiden we de ingeslagen transities in goede banen? Hoe houden we grip op onze toekomst? Wat draagt ons eigen parlement hiertoe bij? Daar gaat deze lezing over.

In de afgelopen periode van Brexit, Covid en de oorlog in de Oekraïne heeft de Europese Unie niet stil gestaan. In deze lezing kijken we terug en vooruit. We nemen je mee langs de beleidsvelden en laten je de grote doorbraken zien. Wat is er bereikt? Waar gaan we naartoe? Wat zijn de uitdagingen? Waar leggen de politieke partijen en stromingen voor deze verkiezingen hun nadruk op? 

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

24
mei
 • 1 les van 2 uur Toon details
  • 1: vrijdag 24 mei 2024 - 10:00 – Online cursus, niet op locatie
 • Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
 • € 21,00
 • Walter Pfeil
 • Online cursus, niet op locatie Toon adres-info
  • Online cursus, niet op locatie

  • info online

   De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

Startdatum
Lesvorm
Docent