Bestellijst

Bestellijst

Workshop Lightroom Classic CC

Cursuscode: 3227
19
okt

Je komt thuis na een lange reis met 1000 foto’s. En dan? Leer ze te ordenen en bewerken!
Het programma Lightroom heeft veel functies: het is een archiveringsprogramma én bewerkingsprogramma ineen. Maar daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Deze workshop heeft als doel om jou op een simpele manier te leren gebruik te maken van dit programma.

De workshop is bedoeld voor wie het programma Lightroom heeft, maar nog op zoek is naar een simpele manier om er gebruik van te maken. We gaan via een stappenplan bestanden toevoegen en ordenen. Je kunt daarna via trefwoorden de juiste foto’s tevoorschijn toveren, bijvoorbeeld van je vakantie uit 2013. Daarna gaan we foto’s bewerken in de ontwikkelmodus. Je leert de voornaamste zaken aanpassen, zoals kleur en belichting en je leert hoe je een serie van 500 foto’s kunt bewerken met een paar klikken. Ook leer je deze bewerking te bewaren via een 'preset', je leert de foto’s om te zetten naar zwart-wit en hoe je kunt samenvoegen tot een HDR-bestand. Tot slot leer je hoe je de foto’s kunt opslaan zodat je ze kunt laten afdrukken.

• Doel: de werking van Lightroom snappen en foto’s ordenen en basisontwikkeling raw of jpeg bestanden toepassen inclusief het exporteren/opslaan als bewerkt bestand. 
• Meenemen: eigen laptop met lader. Lightroom geïnstalleerd (eventueel proefversie 7 dagen geldig van adobe.com Adobe Lightroom Classic CC).
• Meenemen: fotobestanden op je laptop (RAW/JPEG) van een fotosessie. Zet de fotobestanden in een speciaal mapje klaar op het bureaublad (desktop) van je computer, noem het mapje “Lightroom”.  
• De docent heeft in de les een tip voor het voordelig aanschaffen van Lightroom als je nog een proefversie hebt. 

• Er is keuze uit meerdere data, zie rubriek Fotografie

Schrijf je in
Zaterdag 19 oktober 2019
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 75,00
Mw. D. (Didy) van der Veen
11:00 - 15:00
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
D. (Didy) van der Veen