NT2 Basic II

Cursuscode: 2006

Ready to take it up a notch from ‘goedemorgen’ and ‘dankjewel’? This course is for those who have followed course NT2 Basic I and others who already know a bit of Dutch. We will focus on speaking ánd reading/writing. Grammar will be explained in English, but you will be encouraged to speak Dutch as much as possible.

• course 2006: Lessons are schedules on Monday morning.
• course 2007: Lessons are schedules on Tuesday evening.

• Book: Nederlands in gang, chapter 7-12, ISBN 9789046905609, (3e druk 2017, nieuwe druk - latest version), Coutinho, € 39,50.  Buy the book here

Informatie
Maandag 17 september 2018
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 395,00
Mw. drs N. (Noortje) van Laar
Boek: Nederlands in gang, 3e druk 2017 (klik hier voor meer informatie)
10:15 - 13:00
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs N. (Noortje) van Laar
Mijn carrière bij de Volksuniversiteit begon met cursussen Nederlandse letterkunde, maar tegenwoordig geef ik vooral Nederlands als tweede taal (NT2). Dat is geen vreemde overstap, want beide onderwerpen heb ik in mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam gehad. Wel moet ik hierbij vermelden dat NT2 vroeger – en dan spreek ik al weer over zo’n 25 jaar geleden – als zelfstandig studieonderdeel niet bestond. Ik heb dit vak dan ook vooral in de praktijk geleerd: als student gaf ik eerst buitenlandse zakenmensen les en na mijn afstuderen anderstalige kinderen in schakelklassen. Het was een leuke tijd, die me vanwege het gebrek aan studiemateriaal dwong dit zelf te ontwikkelen. Intussen is het vak geprofessionaliseerd en leid ik al weer zo’n dertig jaar anderstaligen op. Daarbij gaat het me niet alleen om het resultaat, maar ook om het plezier dat men kan beleven aan het leren van een taal. Hiernaast doe ik nog altijd letterkundig onderzoek en schrijf ik over dit onderwerp voor uitgeverijen als Noordhoff en NBDBiblion. Als ik niet werk, vind je me buiten, werkend in mijn tuin of wandelend in de stad of in het bos. Verder houd ik van zwemmen, lezen, koken en zingen en bezoek ik graag muziekuitvoeringen en toneelvoorstellingen.