Online cursus Nederlands NT2 Vergevorderd 2 (C1.1-C1)

Dit is een vervolg op de Taaltraining Vergevorderden I
Deze training is bedoeld voor hoogopgeleide anderstaligen met een taalvaardigheid Nederlands op of boven B2 en op weg naar C1 niveau. Je bent in ieder geval geslaagd voor het NT2-Staatsexamen Programma II.
Je leest in deze training met regelmaat artikelen uit De Volkskrant en NRC en je luistert naar interviews van NPO Radio 1. Je oefent hierbij in begrijpend lezen en luisteren, je leert correct parafraseren en teksten samenvatten.

Doel van deze cursus: verbetering van je deelname aan het werkoverleg, een heldere voordracht houden voor onbekenden, verslagen maken voor je werk of opleiding en achtergrondartikelen kunnen lezen en beoordelen. Je krijgt schriftelijke opdrachten en oefeningen uitgereikt.

Deze oefeningen zijn gericht op:- versterking van woordenschat en idioom - het correct gebruik van de of het - werkwoorden met vaste preposities - het gebruik van 'er'.

• Boek: Nederlands naar Perfectie, methode Nederlands voor Hoogopgeleide Anderstaligen, (hoofdstuk 5-8) Coutinho, ISBN 9789046904527, € 42,95.  In deze cursus wordt de lesstof vanaf hoofdstuk 5 van het boek behandeld.

• Dit is een vervolgcursus: Om toch aan deze training deel te kunnen nemen ligt je niveau boven B2 (volgens het Europees Referentiekader) en inschrijving voor deze cursus is slechts mogelijk na een telefonische intake door een van onze docenten. Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar het secretariaat om een afspraak te maken met de docent.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 21 januari 2021
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. S.C. (S.C.) Ruijg
Boek: Nederlands naar Perfectie (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

S.C. (S.C.) Ruijg
Mijn naam is Siebren Ruijg en vanaf september geef ik taalcursussen NT2 aan de Volksuniversiteit Amsterdam. Inmiddels heb ik ruim veertien jaar werkervaring als docent Nederlands en NT2, op verschillende scholen en onderwijsinstellingen. Hiervoor heb ik Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden gestudeerd en een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands en een certificaat voor NT2-onderwijs behaald. Ik ben een enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde docent met ruime ervaring in het geven van privélessen, groepstaaltrainingen en inburgeringscursussen. Tijdens mijn lessen zijn een goede sfeer en plezier in het leren van de Nederlandse belangrijk; ik streef ernaar om elke cursist het beste uit zichzelf te laten halen en hem of haar op die manier wegwijs te maken in het Nederlands. Ik ben flexibel en bied efficiënte taaltrainingen aan, op basis van de leerbehoeften van de doelgroep. Tot snel!