NT2 Taaltraining voor vergevorderden 1

Deze training is bedoeld voor hoogopgeleide anderstaligen met een taalvaardigheid Nederlands op of boven B2 en op weg naar C1 niveau. Je bent in ieder geval geslaagd voor het NT2-Staatsexamen Programma II.
Je leest in deze training met regelmaat artikelen uit De Volkskrant en NRC en je luistert naar interviews van NPO Radio 1. Je oefent hierbij in begrijpend lezen en luisteren, je leert correct parafraseren en teksten samenvatten.

Doel van deze cursus: verbetering van je deelname aan het werkoverleg, een heldere voordracht houden voor onbekenden, verslagen maken voor je werk of opleiding en achtergrondartikelen kunnen lezen en beoordelen. Je krijgt schriftelijke opdrachten en oefeningen uitgereikt.

Deze oefeningen zijn gericht op:- versterking van woordenschat en idioom - het correct gebruik van de of het - werkwoorden met vaste preposities - het gebruik van 'er'. Om aan deze training deel te kunnen nemen ligt je niveau boven B2 (volgens het Europees Referentiekader) en moet je een intaketoets maken bij de docent. Neem contact op met het secretariaat@vua-ams.nl om een afspraak te maken met de docent.

• Boek: Nederlands naar Perfectie, methode Nederlands voor Hoogopgeleide Anderstaligen, Coutinho, ISBN 9789046904527, € 42,95.  Je wordt verzocht dit boek de eerste les mee te nemen. In deze cursus worden de hoofdstukken 1 t/m 4 van het boek behandeld.

•  Weet je niet zeker of je het juiste niveau hebt, kom dan langs op een van de spreekuren.
•  If you have any doubts about your level of English, please come to the consultation hour.

Dinsdag 14 mei 2019
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs A. (Annelies) Vermeulen
Boek: Nederlands naar Perfectie (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Mauritskade 58 (klik hier voor de adres gegevens)
drs A. (Annelies) Vermeulen
Annelies Vermeulen (1960) Ik heb Nederlands en Algemene Taalwetenschap gestudeerd. Na mijn studie heb ik als NT2-docent bij de Volkuniversiteit gewerkt. Dit combineerde ik met mijn baan als communicatie- en management trainer bij een groot bedrijf. Omdat ik veel reisde voor mijn werk als management trainer heb ik mijn lessen voor de Volksuniversiteit toen stopgezet. Na 25 jaar ben ik sinds najaar 2009 weer terug bij de Volksuniversiteit. Met veel plezier als NT2-docent. Ik geef ook privé-lessen en werk daarnaast voor een uitgeverij. Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat studenten zo veel mogelijk praten, waarbij grammatica natuurlijk wel de basis vormt. Ik zoek naar onderwerpen waar men graag over praat: hobby???s, favoriete gerechten, eigen cultuur, vakantie, invulling van je weekend, ergernissen, wensen. Mijn favoriete tijdbesteding: lezen, koken, reizen en door de stad fietsen.