Bestellijst

Bestellijst

NT2 Halfgevorderden II intensief

Cursuscode: 6088

Deze cursus is een vervolg op Halfgevorderden I. Je leert beter praten, luisteren, lezen en schrijven. Tijdens één van de lessen brengen we een bezoek aan het Amsterdam Museum.

• cursus 6088: les op dinsdag- en donderdagochtend

• Het museumbezoek is op een zaterdagochtend.

• Boek: Nederlands in actie, hoofdstuk 4-5, ISBN 9789046902981, Coutinho, € 42,95.

•  Weet je niet zeker of je het juiste niveau hebt, kom dan langs op een van de spreekuren.
•  If you have any doubts about your level of English, please come to the consultation hour.

Dinsdag 14 mei 2019
12 lessen van 2,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 9:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 425,00
Mw. drs N. (Noortje) van Laar
Boek: Nederlands in actie (klik hier voor meer informatie)
9:45 - 12:30
Locatie: OBA, Javaplein 2 (klik hier voor de adres gegevens)
drs N. (Noortje) van Laar
Mijn carrière bij de Volksuniversiteit begon met cursussen Nederlandse letterkunde, maar tegenwoordig geef ik vooral Nederlands als tweede taal (NT2). Dat is geen vreemde overstap, want beide onderwerpen heb ik in mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam gehad. Wel moet ik hierbij vermelden dat NT2 vroeger ??? en dan spreek ik al weer over zo???n 25 jaar geleden ??? als zelfstandig studieonderdeel niet bestond. Ik heb dit vak dan ook vooral in de praktijk geleerd: als student gaf ik eerst buitenlandse zakenmensen les en na mijn afstuderen anderstalige kinderen in schakelklassen. Het was een leuke tijd, die me vanwege het gebrek aan studiemateriaal dwong dit zelf te ontwikkelen. Intussen is het vak geprofessionaliseerd en leid ik al weer zo???n dertig jaar anderstaligen op. Daarbij gaat het me niet alleen om het resultaat, maar ook om het plezier dat men kan beleven aan het leren van een taal. Hiernaast doe ik nog altijd letterkundig onderzoek en schrijf ik over dit onderwerp voor uitgeverijen als Noordhoff en NBDBiblion. Als ik niet werk, vind je me buiten, werkend in mijn tuin of wandelend in de stad of in het bos. Verder houd ik van zwemmen, lezen, koken en zingen en bezoek ik graag muziekuitvoeringen en toneelvoorstellingen.