Architectuurwandeling: Van Leidseplein naar Museumplein

Cursuscode: 5012
08
jun

Twee prachtige pleinen in Amsterdam die allebei de laatste jaren grondig vernieuwd zijn!

We beginnen met het Leidseplein. Sneller dan verwacht is hier inmiddels de eerste grondige renovatie van het plein afgerond eind vorig jaar (2017), waardoor we nu goed de mooie gebouwen eromheen kunnen bekijken. Denk aan de prachtige Stadsschouwburg, het American hotel en het warenhuis Hirsch & Cie. Ook bekijken we het DeLaMar theater.
Daarna lopen we via o.a. Paradiso, het mooie Art Deco City Theater en het omstreden Max Euweplein naar het Museumplein. Niet alleen zullen we de oorspronkelijke en moderne architectuur van de diverse musea bespreken, ook staan we stil bij de roerige geschiedenis van het museumplein zelf. Een veelzijdige wandeling met niet alleen aandacht voor de indrukwekkende oude en moderne architectuur, maar ook voor de bewogen geschiedenis van dit hele gebiedvol protesten, bevolkingsparticipatie en steeds veranderende stedenbouwkundige visies.
Startpunt: voor de  Stadsschouwburg Amsterdam.

Schrijf je in
Vrijdag 8 juni 2018
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
10:00 - 12:00
Locatie: Leidseplein (voor de Stadsschouwburg) (klik hier voor de adres gegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.