Fietstocht langs Amsterdamse fonteinen

Amsterdam is met de grachtengordel een echte waterstad. Maar ook een stad met fonteinen! In parken en op pleinen zijn ze verrassend - of juist minder opvallend - in het straatbeeld aanwezig.

Deze fietstocht gaat langs een reeks oude en nieuwe fonteinen in het Centrum, de Plantage, Oost, De Pijp en Zuid. Aan bod komen vormgeving, symbolieken, opschriften, de plek en de bedoeling van de kunstenaars en opdrachtgevers.

Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op een afstand van 1,5 meter goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

• Vertrekpunt: Verzamelen met eigen fiets: Zuiderkerkhof 72 - 1011 WB Amsterdam

Zaterdag 3 oktober 2020
1 excursie van 2,5 uur aanvangstijd 10:00
Dhr. C. (Carolus) van Doornen

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Verzamelen met de fiets Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72 (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Carolus) van Doornen
Carolus van Doornen geeft al vele jaren les aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam, (kunst)geschiedenis cursussen, stadswandelingen, fietstochten: Het Paleis op de Dam, de vaste collectie, de tuin en het gebouw van het Rijkmuseum, Amsterdamse kerken en beeldhouwkunst in de openbare ruimte. Het onbekende of vertrouwde in de eigen omgeving: kijken en vergelijken, herkennen en leren. Naast geschiedenis en tekenen/schilderen aan de Lerarenopleiding voltooide hij ook de studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.