Your cart

Your cart

Lezing over architectuur: The American Dream

Course code: 1103
02
Nov

 

The American Dream – architectuur voor een ideale samenleving.
De VS was in de 20e eeuw voortrekker op het gebied van architectuur en stedenbouwkundige trends, waarbij er een sterk geloof was in de maakbare samenleving. Zo ontstond hier de wolkenkrabber als gevolg van bouwgrond schaarste en nieuwe technische ontwikkelingen en zijn snelwegarchitectuur en het ontstaan van grote buiten stedelijke winkelcentra typisch Amerikaanse ontwikkelingen. Maar kan je een samenleving vanaf de tekentafel ontwerpen? En wat waren haar grootste successen? En niet te vergeten, waar ging het soms mis en wat kunnen we daar van leren?
Deze trends hebben een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van Nederlandse steden en ons denken over stedenbouw.  Suzanne Roelofs zal ingaan op deze ontwikkelingen aan de hand van voorbeelden uit heel Amerika. En naast de bekende architectuur van toparchitecten, komen ook minder bekende, maar niet minder opvallende voorbeelden aan bod.

 

Enroll
Maandag 2 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.