Bestellijst

Bestellijst

Online lezing over architectuur: Bruno Taut

Cursuscode: 1100
16
sep

*Nu met maar liefst 20% korting

Bruno Taut (1880-1938) was een van de belangrijkste architecten op het gebied van moderne woningbouw in de eerste helft van de 20e eeuw. Taut onderhield goede connecties met de Deutscher Werkbund en was goed op de hoogte van het Nieuwe Bouwen in die tijd. Echter Taut’s werk onderscheid zich duidelijk van zijn tijdgenoten door een opvallend, zeer doordacht kleurenschema voor de façades. Vooral in Berlijn heeft hij veel woningen gebouwd, vier wijken hiervan zijn inmiddels UNESCO werelderfgoed. In deze lezing uitgebreid aandacht voor zijn projecten en kleurfilosofie, vanzelfsprekend geplaatst in haar tijd met aandacht voor tijdgenoten en zijn werk als inspiratie voor contemporaine architectuur.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Woensdag 16 september 2020
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.