Bestellijst

Bestellijst

Online lezing over architectuur: The American Dream

Cursuscode: 1103
02
nov
*Nu met maar liefst 20% korting

The American Dream – architectuur voor een ideale samenleving.
De VS was in de 20e eeuw voortrekker op het gebied van architectuur en stedenbouwkundige trends, waarbij er een sterk geloof was in de maakbare samenleving. Zo ontstond hier de wolkenkrabber als gevolg van bouwgrond schaarste en nieuwe technische ontwikkelingen en zijn snelwegarchitectuur en het ontstaan van grote buiten stedelijke winkelcentra typisch Amerikaanse ontwikkelingen. Maar kan je een samenleving vanaf de tekentafel ontwerpen? En wat waren haar grootste successen? En niet te vergeten, waar ging het soms mis en wat kunnen we daar van leren?
Deze trends hebben een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van Nederlandse steden en ons denken over stedenbouw.  Suzanne Roelofs zal ingaan op deze ontwikkelingen aan de hand van voorbeelden uit heel Amerika. En naast de bekende architectuur van toparchitecten, komen ook minder bekende, maar niet minder opvallende voorbeelden aan bod.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Maandag 2 november 2020
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.