Bestellijst

Bestellijst

Cyprus

Cursuscode: 1051
12
dec

Het eiland Cyprus kent een veelbewogen geschiedenis. Door haar strategische ligging en vele bodemrijkdommen is Cyprus altijd een van de belangrijkste kruispunten van oude culturen in de Middellandse Zee geweest. Uiteenlopende beschavingen, zowel uit Oost als West, hebben hun stempel gedrukt op dit bijzondere eiland.

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden heeft een mooie traditie opgebouwd met tentoonstellingen over oude beschavingen zoals Carthago, Petra en Nineveh. Van 11 oktober 2018 tot 15 maart 2020 staat ‘Cyprus, eiland in beweging’ op het programma. Voor het eerst is het mogelijk om in Nederland een grote expositie over de geschiedenis en de archeologie van Cyprus te bezoeken. Er is aandacht voor de eerste archeologische expedities in de 19e eeuw en ook voor de huidige (soms illegale) opgravingen. Er zijn ca. 400 objecten te zien waaronder vele archeologische topstukken afkomstig van diverse musea uit Cyprus: grote marmeren beelden, terracotta objecten, versierd aardewerk, mozaïeken, gouden juwelen, grote bronzen ketels en wapens.
 
Duizenden jaren lang heeft er op Cyprus een uitwisseling van ideeën en beschavingen plaatsgevonden en dit heeft geresulteerd in een unieke eigen cultuur. Kom alvast in de stemming voor deze bijzondere tentoonstelling tijdens de inleidende lezing.

Schrijf je in
Donderdag 12 december 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. I (Isolde) Scholberg
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adresgegevens)
I (Isolde) Scholberg