Bestellijst

Bestellijst

De blik gericht op schoonheid: het oeuvre van Eli Content

Cursuscode: 5058
13
feb

Na een lange periode van abstract schilderen, voelde de Amsterdamse schilder Eli Content steeds meer vrijheid om figuratieve elementen toe te voegen, met als resultaat menselijke figuren en zelfs portretten. Zijn inspiratiebronnen bleven dezelfde: jodendom, maar ook filosofie en poëzie. De schoonheid van de schepping en de creativiteit van de kunstenaar vallen bij hem samen.

Een lezing naar aanleiding van zijn overzichtstentoonstelling So much I gazed on beauty in het Joods Historisch Museum, van november 2019 tot april 2020.    

Schrijf je in
Donderdag 13 februari 2020
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. drs E. (Everdien) Hoek
19:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs E. (Everdien) Hoek
Everdien Hoek studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde enkele artikelen over Middeleeuwse Dodendansen. Lange tijd was zij werkzaam als redactioneel lezer en als Documentalist, totdat zij een hbo-opleiding Theologie ging volgen, waarbij het vak kunstbeschouwing haar op een nieuw spoor zette: dat van de moderne, abstracte kunst. Nu geeft zij cursussen, lezingen en rondleidingen, waarbij zij met haar cursisten bij voorkeur het raakvlak tussen kunst en religie verkent. Everdien is begonnen met museumlessen aan medestudenten. Vervolgens heeft zij bij Spiritueel Centrum La Verna de kans gekregen haar eigenlijke missie te ontdekken: mensen met een open oog naar kunst te leren kijken. Via de Volksuniversiteit en andere instellingen probeert zij nu een groter publiek te bereiken, want je kunt niet genoeg mensen enthousiast maken voor de kunst - en daarmee voor het leven.