De Kunst Draait Door: 4 actualiteitencolleges

sep

Wat speelt er in de wereld van de beeldende kunst? In deze colleges staan actuele zaken centraal: nieuwsfeiten, tentoonstellingen en recente ontwikkelingen. Ook is er ruimte voor context en verdieping. Zowel oude als moderne kunst komen aan bod. Laat je verrassen!

Lesdata: 17 september, 15 oktober, 12 november, 10 december

Dinsdag 17 september 2019
4 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs E. (Everdien) Hoek
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs E. (Everdien) Hoek
Everdien Hoek studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde enkele artikelen over Middeleeuwse Dodendansen. Lange tijd was zij werkzaam als redactioneel lezer en als Documentalist, totdat zij een hbo-opleiding Theologie ging volgen, waarbij het vak kunstbeschouwing haar op een nieuw spoor zette: dat van de moderne, abstracte kunst. Nu geeft zij cursussen, lezingen en rondleidingen, waarbij zij met haar cursisten bij voorkeur het raakvlak tussen kunst en religie verkent. Everdien is begonnen met museumlessen aan medestudenten. Vervolgens heeft zij bij Spiritueel Centrum La Verna de kans gekregen haar eigenlijke missie te ontdekken: mensen met een open oog naar kunst te leren kijken. Via de Volksuniversiteit en andere instellingen probeert zij nu een groter publiek te bereiken, want je kunt niet genoeg mensen enthousiast maken voor de kunst - en daarmee voor het leven.