De schatkamer van de Hermitage

apr

De Hermitage Amsterdam jubileert in het voorjaar, het bestaat 10 jaar! Ter gelegenheid hiervan wordt groots uitgepakt: M.H. Piotrovsky, museumdirecteur van de Hermitage in St Petersburg, heeft voor deze speciale gelegenheid een keuze gemaakt uit de collectie van de Tsaren.

In een drieluik gaat Monique Hanrath nader in op de geselecteerde kunstwerken:
• Grote kunstenaars uit de 16de en 17e eeuw: met oa. Van Dyck, Tintoretto, Bernini evenals Rembrandt en Velazquez, met een korte vooruitblik op het najaar.
• Kunst uit Rusland: Russische meesters voor het voetlicht.
• De Hermitage en de moderne tijd: de 19de en 20ste eeuw met onder meer werken van Matisse.

Volg alvast het drieluik, voor je een bezoek brengt aan De Hermitage.

Donderdag 4 april 2019
3 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs M. (Monique) Hanrath
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs M. (Monique) Hanrath
Monique Hanrath heeft aan de Rijksuniversiteit van Leiden Kunstgeschiedenis gestudeerd. Zij is in 1989 afgestudeerd op moderne vormgeving, maar heeft zich sindsdien zich ontwikkeld tot een kunsthistorica met een breed aandachtsveld. Als rondleidster van Museum Catharijneconvent is daar de interesse voor middeleeuwse kunst, Iconen en religieuze kunst uit latere tijd bijgekomen. Daaruit heeft zich interesse voor de kunst van de 17de eeuw en die van vrouwelijke kunstenaars ontwikkeld. Ook 19de -eeuwse en vroeg 20ste -eeuwse stromingen als impressionisme, expressionisme, Art Nouveau en Art Deco krijgen de aandacht die het verdient. Sedert meer dan 25 jaar verzorgt zij lezingen, cursussen en rondleidingen. Als rondleidster en Guide Interprète Nationale in Parijs en Frankrijk heeft zij haar hart verpand aan de Franse kunst en cultuur. Zij komt jaarlijks in Frankrijk.