Bestellijst

Bestellijst

Luc Tuymans: The Return

Cursuscode: 5063
16
jul

Tuymans wordt internationaal beschouwd als een van de invloedrijkste schilders, sinds hij midden jaren ’80 koos voor de figuratieve schilderkunst. Zijn werk gaat over het verleden en de meer recente geschiedenis en maakt gebruik van beelden afkomstig uit het dagelijks leven en de publieke sfeer: de pers, televisie, Internet. Deze beelden dompelt hij in een vreemd en vervreemdend licht, met  - in zijn eigen woorden – een “authentieke vervalsing” van de werkelijkheid als resultaat.
In 1995 organiseerde museum De Pont de eerste tentoonstelling in Nederland van het werk van Luc Tuymans. Vanaf 29 juni t/m 17 november keert de kunstenaar terug in Museum De Pont te Tilburg met een tweede overzicht, dat hij toepasselijk de titel The Return heeft meegegeven.

Schrijf je in
Dinsdag 16 juli 2019
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 39,00
Mw. drs E. (Everdien) Hoek
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs E. (Everdien) Hoek
Everdien Hoek studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde enkele artikelen over Middeleeuwse Dodendansen. Lange tijd was zij werkzaam als redactioneel lezer en als Documentalist, totdat zij een hbo-opleiding Theologie ging volgen, waarbij het vak kunstbeschouwing haar op een nieuw spoor zette: dat van de moderne, abstracte kunst. Nu geeft zij cursussen, lezingen en rondleidingen, waarbij zij met haar cursisten bij voorkeur het raakvlak tussen kunst en religie verkent. Everdien is begonnen met museumlessen aan medestudenten. Vervolgens heeft zij bij Spiritueel Centrum La Verna de kans gekregen haar eigenlijke missie te ontdekken: mensen met een open oog naar kunst te leren kijken. Via de Volksuniversiteit en andere instellingen probeert zij nu een groter publiek te bereiken, want je kunt niet genoeg mensen enthousiast maken voor de kunst - en daarmee voor het leven.