Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Frida Kahlo, schilderen om te overleven

Cursuscode: 1050

Het najaar 2021 wordt een echt Frida Kahlo jaar. Er komen dan twee grote Frida Kahlo tentoonstellingen naar Nederland. In Frida’s leven (1907 – 1954) vonden, zoals ze zelf zei, twee ongelukken plaats: een ernstig  busongeluk waardoor ze levenslang pijn had en geen kinderen kon krijgen en haar ontmoeting met haar levensgezel, de destijds beroemde kunstenaar Diego Rivera.Haar oeuvre bestaat uit ruim honderd olieverfschilderijen, waaronder 55 zelfportretten, die vooral haar innerlijk verbeelden.De eerste lezing gaat over het begrip vrijheid, het dualisme en haar Mexicanidad in haar leven en werk. Via Frida’s schilderijen en foto’s van haar volgen we haar levensloop, ideeën en opvattingen. De tweede lezing betreft  haar Dagboek, dat een intiem zelfportret vormt van deze moedige en getalenteerde vrouw en haar unieke werk.

Yvonne van der Bijl is fotografe, beeldend kunstenaar en publiciste en geeft lezingen met beelden over haar passies. Frida Kahlo maakt deel uit van een serie van ‘Vier Sterke Vrouwen’.

Donderdag 1 oktober 2020
2 lezingen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 30,00
Mw. Y. (Yvonne) van der Bijl

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
Y. (Yvonne) van der Bijl