Spirits of the soil: de schilderkunst van Raquel van Haver

dec

Wat hebben de barrios en de favelas in Latijns-Amerika gemeen met de Amsterdamse Bijlmer? Dat zij stof en inspiratie leveren voor de monumentale schilderkunst van Raquel van Haver (Bogotá, 1989; woont en werkt in Amsterdam-Zuidoost).
Aan haar werk is vanaf 24 november 2018 een tentoonstelling gewijd in het Stedelijk Museum. Een lezing die u van achtergrond en context voorziet.

Dinsdag 4 december 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs E. (Everdien) Hoek
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs E. (Everdien) Hoek
Everdien Hoek studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde enkele artikelen over Middeleeuwse Dodendansen. Lange tijd was zij werkzaam als redactioneel lezer en als Documentalist, totdat zij een hbo-opleiding Theologie ging volgen, waarbij het vak kunstbeschouwing haar op een nieuw spoor zette: dat van de moderne, abstracte kunst. Nu geeft zij cursussen, lezingen en rondleidingen, waarbij zij met haar cursisten bij voorkeur het raakvlak tussen kunst en religie verkent. Everdien is begonnen met museumlessen aan medestudenten. Vervolgens heeft zij bij Spiritueel Centrum La Verna de kans gekregen haar eigenlijke missie te ontdekken: mensen met een open oog naar kunst te leren kijken. Via de Volksuniversiteit en andere instellingen probeert zij nu een groter publiek te bereiken, want je kunt niet genoeg mensen enthousiast maken voor de kunst - en daarmee voor het leven.