Bestellijst

Bestellijst

Online cursus De getallenleer van Bach

Cursuscode: 5152

*Nu met maar liefst 25% korting

Iedere Bachliefhebber heeft bij diens muziek het gevoel met een haast bovenmenselijke geest te maken te hebben. En wie zich verdiept in de op het oog grillige compositietechniek die hij hanteerde wordt nog stelliger bevestigd in dat gevoel. Velen hebben Bachs getallenwereld al proberen te doorgronden in de geschiedenis, met soms verbluffende resultaten.Het onderzoek naar het oneindig verfijnde spel dat Bach speelde met getallen, om de architectuur niet alleen vorm maar ook diepere inhoud te geven is een adembenemende zoektocht, waarbij onder andere het aantal maten maar ook het aantal noten bepalend bleek te zijn voor de opzet van al zijn werk. Het getal 33 is misschien de sleutel: het sterfjaar van Christus en de leeftijd, naar destijds bekend, waarop hij stierf. Dat getal leidt tot de verklaring van veel andere getallen, die Bachs geloofsovertuiging en vooral zijn fascinatie voor ‘liefdesdood’ van Christus blootleggen. Aan te schaffen cursusmateriaal: Wim Witteman - Over het geheim van de Mattheüspassie (€ 19,50). Dit boek kunt u alleen via het secretariaat bestellen en zal opgestuurd worden voor aanvang van de cursus.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 25% korting is al inbegrepen in de prijs.

Maandag 29 juni 2020
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 67,50
Dhr. P. (Peter) Schlamilch

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je laat inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je toch een uitnodiging voor de eerste les krijgt, soms lukt dat nog, soms niet omdat we niet 24/7 aan het werk zijn.

20:00 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Peter) Schlamilch
Dirigent Peter Schlamilch (1966) studeerde zang en orkestdirectie en heeft een schat aan ervaring in het epicentrum van de klassieke muziek: als zanger, koordirigent, orkestdirigent en muziektheoreticus. Hij behaalde de einddiploma's orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en solozang aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij nog enkele jaren muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en enkele jaren muziektheorie aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens zijn studie leidde Peter als vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap ‘Opera Mozart’. Hij was vervolgens werkzaam als assistent van de wereldberoemde Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker. Daarna werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster (D). Peter Schlamilch is momenteel de vaste dirigent van een aantal operakoren, waaronder het Operakoor Dordrecht, en het Volendams Operakoor. Peter kan met zijn gave om de betekenis achter de muziek in te voelen en vervolgens te duiden, gecombineerd met zijn flamboyante persoonlijkheid, iedereen die er voor open staat begeesteren en enthousiasmeren met de schoonheid van de klassieke muziek.