Online cursus Noten leren lezen en van blad zingen (solfège)

Hoe wordt muziek nu eigenlijk genoteerd, wat zijn de notenwaarden, wat zijn akkoorden en hoe werkt harmonieleer nu eigenlijk? Welke toonsoorten zijn er allemaal en hoe werkt de kwintencirkel precies? Wat zijn mollen en kruizen ook al weer en hoe zing je gemakkelijk van blad? Wat is een verminderde en een overmatige kwint en wat is het verschil tussen majeur en mineur nu eigenlijk precies?
Misschien zingt u al in een koor en wilt u meer weten van wat u intuïtief al kunt, en (beter) van blad leren lezen, of bespeelt u een instrument en wenst u beter begrip over waarom muziek nu eigenlijk precies zo is genoteerd, of wellicht wilt u alleen theoretisch meer kennis vergaren: Wie altijd al meer heeft willen weten over muziektheorie kan nu terecht bij deze laagdrempelige cursus gegeven door een docent die midden in de praktijk staat maar ook theoretisch is geschoold.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Woensdag 1 juli 2020
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. P. (Peter) Schlamilch

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je laat inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je toch een uitnodiging voor de eerste les krijgt, soms lukt dat nog, soms niet omdat we niet 24/7 aan het werk zijn.

P. (Peter) Schlamilch
Dirigent Peter Schlamilch (1966) studeerde zang en orkestdirectie en heeft een schat aan ervaring in het epicentrum van de klassieke muziek: als zanger, koordirigent, orkestdirigent en muziektheoreticus. Hij behaalde de einddiploma's orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en solozang aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij nog enkele jaren muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en enkele jaren muziektheorie aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens zijn studie leidde Peter als vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap ‘Opera Mozart’. Hij was vervolgens werkzaam als assistent van de wereldberoemde Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker. Daarna werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster (D). Peter Schlamilch is momenteel de vaste dirigent van een aantal operakoren, waaronder het Operakoor Dordrecht, en het Volendams Operakoor. Peter kan met zijn gave om de betekenis achter de muziek in te voelen en vervolgens te duiden, gecombineerd met zijn flamboyante persoonlijkheid, iedereen die er voor open staat begeesteren en enthousiasmeren met de schoonheid van de klassieke muziek.