Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Quator pour la fin du temps

Cursuscode: 1159
07
dec

Dit jaar wordt 75 jaar bevrijding gevierd. Het werk is daarom veel voor uitvoering gepland, maar vanwege corona vaak geannuleerd. Een online lezing nu als alternatief. Olivier Messiaen componeerde het werk in een Duits krijgsgevangenkamp in 1941. Honderden krijgsgevangenen luisterden in doodse stilte naar de aangrijpende uitvoering door Messiaen en drie medegevangenen. Nog steeds wordt het regelmatig uitgevoerd. Rijke muziek met verborgen betekenissen. Een interactieve online lezing met veel beeld en klinkende muziekvoorbeelden.

Schrijf je in
Maandag 7 december 2020
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 15,00
Dhr. drs P. (Philip) Ruitenberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs P. (Philip) Ruitenberg
Met zijn inleidingen beoogt musicoloog Philip Ruitenberg een levendige verdieping van uw concertbezoek met het motto: je beleeft meer als je weet wat je hoort…. Met kleurig beeld en klinkende muziek schetst Philip achtergronden van de muziek en krijgt u een indruk van het muzikale raffinement waarmee een componist zich uitdrukt. Met inzicht in de muzikale taal kunt u meer genieten. www.muziekphilipruitenberg.nl