Bestellijst

Bestellijst

Online lezingen Genieten van het strijkkwartet

Cursuscode: 1157

In een strijkkwartet laat een componist vaak zijn beste kunnen zien en horen. Rijke muziek dat zorgt voor een complex en veelzijdig samenspel van vier musici. Daarmee is het begrijpelijk dat een strijkkwartet vaak gezien wordt als iets voor ‘kenners en liefhebbers’. In twee sessies meer inzicht in de muzikale taal, waarmee u meer gaat horen in het strijkkwartet. Twee (interactieve) online lezingen met veel beeld en klinkende muziekvoorbeelden.

Tip voor concerten:
21 okt Quatuor Béla – Concertgebouw 
3 – 7 nov Quator Ébène  Concertgebouw
10, 12 dec Juilliard String Quatett
11 – 13 dec Artemis Quartett Muziekgebouw

Maandag 5 oktober 2020
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 30,00
Dhr. drs P. (Philip) Ruitenberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs P. (Philip) Ruitenberg
Met zijn inleidingen beoogt musicoloog Philip Ruitenberg een levendige verdieping van uw concertbezoek met het motto: je beleeft meer als je weet wat je hoort…. Met kleurig beeld en klinkende muziek schetst Philip achtergronden van de muziek en krijgt u een indruk van het muzikale raffinement waarmee een componist zich uitdrukt. Met inzicht in de muzikale taal kunt u meer genieten. www.muziekphilipruitenberg.nl