Your cart

Your cart

Architectuurwandeling Oosterdokseiland en Marineterrein

Course code: 5108
20
Jun

Oosterdokseiland is het nieuwe stedelijk gebied direct ten oosten van het station. Ruim 15 jaar geleden is men hiermee begonnen als 1 van de grootste binnenstedelijk projecten van Europa en inmiddels is hier een compact stuk stad ontwikkeld met appartementen, kantoren, winkels en diverse voorzieningen. Hier vinden we de mooie Openbare Bibliotheek van Jo Coenen (2007) en het conservatorium van Frits van Dongen. (2008). De kade is inmiddels verfraaid en in 2017 is men gestart met de bebouwing van de laatste kavels, naar ontwerp van UN Studio. Wanneer dit in 2020 klaar is vinden we hier kantoorruimte voor Booking.com en meer appartementen en voorzieningen.

We wandelen vervolgens door naar het Marineterrein. Deze voormalige werf wordt de komende jaren op een duurzame en innovatieve manier ontwikkeld. In de historische gebouwen zitten diverse bedrijven en horeca, vinden we een hotel met brouwerij en heeft Monumenten en Archeologie een onderkomen gevonden. Natuurlijk is er uitgebreid aandacht voor het maritieme verleden en haar geleidelijke ontwikkeling tot duurzame nieuwe stadswijk.

• Startpunt: we verzamelen voor de ingang van het Double Tree Hotel, Oosterdoksstraat 4.

Waitlist
Donderdag 20 juni 2019
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 19,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
11:00 - 13:00
Locatie: verzamelen voor de ingang van Double Tree Hotel (klik hier voor de adres gegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.