Your cart

Your cart

Architectuurwandeling Spaarndammerbuurt en Houthaven

Course code: 5107

De Houthaven is een voormalig industrieterrein, dat inmiddels een grootscheepse transformatie ondergaat naar een duurzaam woon- en werkgebied met circa 2.700 woningen en diverse voorzieningen en bedrijfsruimtes. Hiertoe worden 7 eilanden aangelegd, met als doel een 100% klimaatneutrale wijk te realiseren.
De eerste gebouwen zijn inmiddels in gebruik genomen, hetgeen ook geldt voor het visitekaartje van het gebied, gebouw Pontsteiger (Arons en Gelauff architecten). Houthaven, gelegen tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ, zal qua voorzieningen ook aansluiten op de Spaarndammerbuurt.Deze buurt is vooral bekend door het meest beroemde voorbeeld van de Amsterdamse School stijl: gebouw Het Schip van Michel de Klerk. Ook vinden we hier andere mooie voorbeelden van Amsterdamse School stijl. De buurt is de laatste jaren grondig opgeknapt en is een gezellige buurt geworden met veel winkeltjes, café’s en prettige openbare ruimte.

• Startpunt: verzamelen bij de ingang van Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45.

Donderdag 23 mei 2019
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 19,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
10:00 - 12:00
Locatie: verzamelen voor de ingang van Museum Het Schip (klik hier voor de adres gegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.