Beeldhouwkunst in het Oosterpark: een rondleiding

Het Oosterpark een minder bekend stadspark? Onterecht! In het groen is namelijk veel interessante beeldhouwkunst te ontdekken. Tijdens de rondleiding bekijken en vergelijken we de beelden, de symbolieken, de plaats in het park, de gebruikte materialen, de bedoeling van de kunstenaars en opdrachtgevers.

Aansluitend na afloop eventueel koffie drinken in PARK, het café-restaurant van Hotel Arena, (ingang via het terras aan het Oosterpark; koffie op eigen kosten).

Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op een afstand van 1,5 meter goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Vertrekpunt: Oosterpark: Verzamelen Ingang bij ’s Gravesandeplein.

Woensdag 7 oktober 2020
1 rondleiding van 1,5 uur aanvangstijd 10:30
Dhr. C. (Carolus) van Doornen

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Oosterpark, verzamelen tegenover Ingang bij ’s Gravesandeplein (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Carolus) van Doornen
Carolus van Doornen geeft al vele jaren les aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam, (kunst)geschiedenis cursussen, stadswandelingen, fietstochten: Het Paleis op de Dam, de vaste collectie, de tuin en het gebouw van het Rijkmuseum, Amsterdamse kerken en beeldhouwkunst in de openbare ruimte. Het onbekende of vertrouwde in de eigen omgeving: kijken en vergelijken, herkennen en leren. Naast geschiedenis en tekenen/schilderen aan de Lerarenopleiding voltooide hij ook de studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.