Bestellijst

Bestellijst

Kunstwandeling in het Westerpark en Staatsliedenbuurt

Cursuscode: 5008

In de openbare ruimte staan ongelooflijk veel kleine en grote kunstwerken, waar we met de fiets en zelfs te voet heel gemakkelijk aan voorbijgaan. Tijdens deze wandeling staan we stil bij de beelden die we tegenkomen onderweg. In het 'oude' Westerpark zijn enkele jaren geleden, als integraal onderdeel van renovatie en uitbreiding, eigentijdse kunstwerken geplaatst. Al kijkend komen vele onderwerpen aan de orde. We lopen terug via de Staatsliedenbuurt met ook daar verrassende kleine en grote kunstwerken.

In verband met de 1,5 meter richtlijn kunnen er maximaal 9 personen deelnemen aan onze wandelingen. Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op afstand goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Startpunt: Nassauplein entree Westerpark bij het kleurige beeld van Michiel Schierbeek.

Donderdag 9 juli 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 23,00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
11:00 - 13:00
Locatie: Westerpark entree Nassauplein bij het kleurige beeld van Michiel Schierbeek (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.