Bestellijst

Bestellijst

Tour Picasso (in het Spaans)

Cursuscode: 5164
04
jul

Wandel mee, oefen je Spaans en ontdek unieke plekken in Amsterdam, die iets “Spaans” hebben. De tour is vooral gericht op de Spaanse taal en de gids zal naar aanleiding van de stops een dialoog stimuleren, waarbij we de verschillende onderwerpen bespreken.

Zo komen we langs bij een beeld ontworpen door Picasso, die geboren is in Malaga in 1881, maar het grootste deel van zijn leven  in Frankrijk heeft gewoond. Na het Vondelpark met zijn interessante geschiedenis  wandelen we door naar een van de straten met een architectonisch project uit 1894: De Zeven Landen Huizen, waar wij even stil zullen staan bij het Spanje huis.Ook de Sefardisch Joodse geschiedenis, die zo belangrijk is geweest in de tijd van de overheersing van Filips II en zoveel invloed heeft gehad op de geschiedenis en ontwikkeling van Amsterdam in de Gouden Eeuw, zullen we bespreken.Elke Spanje liefhebber kent het mooie zuidelijke gebied Andalusie  met zijn Moorse invloeden. Als afsluiting kunnen we hierover verder praten onder het genot van een of meerdere tapas.

Verzamel- en vertrekpunt: Vondelpark/ Melkhuis.
Stop 1 Beeld Picasso, stop 2 Roemer Visscherstraat  - Spanje huis, stop 3 DelaMar Theater, stop 4 Leidsekruisstraat 13, Tapabar Granada.
Laatste stop, Tapabar Granada, drankje + tapa, voor wie wil (op eigen kosten)

Schrijf je in
Donderdag 4 juli 2019
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 25,00
Mw. J. (Judith) Pelgrom
19:00 - 21:30
Locatie: Vondelpark Melkhuisje (klik hier voor de adres gegevens)
J. (Judith) Pelgrom