Bestellijst

Bestellijst

Wandeling Amsterdam Oud-West

Cursuscode: 5006

Oud-West is voor een groot deel aan het eind van de 19de eeuw gebouwd. Alleen de Bellamybuurt is een stuk ouder. Na de inpoldering vestigden zich hier veel ambachtslieden. Nog steeds zijn hier originele arbeidershuisjes en kleine werkplaatsen te vinden. Via de Kostverlorenkade en de Kinkerbuurt lopen we naar het WG-terrein, waar zich eens het Pesthuys ver buiten de stad bevond. Tegenwoordig is het complex het kloppende hart van artistiek Oud-West.

De wandeling eindigt bij De Hallen, voormalige tramremise en werkplaats, een rijksmonument waarin nu o.a. een hotel, galerie, leerbedrijf, alsmede de Filmhallen met 9 zalen, de Hallen Studio’s en de Foodhallen zijn gehuisvest. Op het terrein is een groot aantal woningen verrezen.

In verband met de 1,5 meter richtlijn kunnen er maximaal 9 personen deelnemen aan onze wandelingen. Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op afstand goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

• Vertrekpunt: Kwakersplein hoek Bilderdijkstraat.

Woensdag 1 juli 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 23,00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
11:00 - 13:00
Locatie: hoek Bilderdijkstraat-Kwakersplein (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.