Bestellijst

Bestellijst

Wandeling Amsterdam Zuid: Hildo Krop

Cursuscode: 1002

Wandeling Amsterdam Zuid in het kader van het jubileumjaar "Hildo Krop"

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Hildo Krop (1884-1970) overleed. Gedurende tientallen jaren was hij als beeldhouwer in dienst van de afdeling Publieke Werken van de gemeente Amsterdam. In 1956 werd hem de eretitel stadsbeeldhouwer toegekend. 
Veel beeldhouwwerk van zijn hand verschijnt in de nieuwe stadswijken van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De beelden vormen een integraal deel van de openbare ruimte, welbewust ontworpen als onderdeel daarvan. Zijn voorliefde voor symboliek, zijn kennis van de anatomie van dieren en de invloed van zijn (socialistische) tijdgenoten zijn erin terug te vinden.
Tijdens deze wandeling krijgt u een indruk van de invloed van het werk van Hildo Krop op het vooroorlogse stadsbeeld van Amsterdam Zuid. Met name bij bruggen is werk van hem te bezichtigen.

Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op een afstand van 1,5 meter goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Vertrek- en eindpunt: Huis van de Wijk Lydia, Roelof Hartplein 2A, 1071 TT Amsterdam

Woensdag 9 september 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 23,00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

11:00 - 13:00
Locatie: Huis van de Wijk Lydia, Roelof Hartplein 2 a (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.