Bestellijst

Bestellijst

Wandeling: Dapperbuurt en Oosterpark

Cursuscode: 5001

De oudste bebouwing in de Dapperbuurt dateert van 1880 en was bestemd voor de middenklasse. Al gauw veranderde de buurt in een typische arbeiderswijk. De Dappermarkt is tot op de dag van vandaag het levendige hart van de buurt. Sinds eind jaren '60 van de vorige eeuw is er - niet zonder slag of stoot - veel nieuwbouw verrezen. We doorkruisen de buurt en komen uit in het Oosterpark, waar we stilstaan bij onder andere het Nationaal Slavernijmonument, De Schreeuw, De Titaantjes en het Monument voor de Tachtigers.

• Vertrek- en eindpunt: Muiderpoortstation, kant Dapperbuurt, bij de rijwielstalling Muiderpoort aan het Oosterspoorplein.

Woensdag 8 juli 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 19,50
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
14:00 - 16:00
Locatie: Vertrekpunt: Muiderpoortstation, kant Dapperbuurt, bij rijwielstalling (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.