Wandeling door de buurt van Rembrandt

nov

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt Harmenszoon van Rijn overleed. De schilder werd in 1606 geboren in Leiden en stierf in 1669 in Amsterdam. Het jaar 2019 wordt aangegrepen als themajaar over Rembrandt. Er zijn tal van activiteiten in onder meer Den Haag, Leiden, Leeuwarden en Amsterdam. De Volksuniversiteit organiseert een wandeling door de buurt waar Rembrandt in Amsterdam heeft gewoond en gewerkt. Welke plekken zijn voor Rembrandt belangrijk geweest en hebben hem gevormd, waar heeft hij zijn voetsporen achtergelaten? Ook andere zaken zullen aan de orde komen. De wandeling eindigt op de Dam.

• Vertrekpunt: Rembrandthuis, Jodenbreestraat.

Zaterdag 23 november 2019
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 14:00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
Locatie: verzamelen voor het Rembrandthuis (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.