Wandeling Hoofddorppleinkwartier en Huis te Vraag

De Hoofddorppleinbuurt, gelegen ten westen van de Schinkel, is gebouwd als onderdeel van Plan West dat in 1922 door de gemeente Amsterdam werd gelanceerd om te voorzien in het grote tekort aan woningen na WO I. Er werd gebouwd op grondgebied dat een jaar daarvoor nog tot de gemeente Sloten behoorde. Enkele straten dateren nog van voor de annexatie.
De meeste bebouwing is in de trant van de Amsterdamse School van de hand van verschillende architecten. We brengen een bezoek aan Huis te Vraag aan de Rijnsburgstraat, een begraafplaats die tot 1962 in gebruik is geweest. Sinds 2009 is de prachtige tuin een cultuurhistorisch monument.

Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op een afstand van 1,5 meter goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Start: Overtoom 578, bij café Bar Kosta. Eindpunt: Zeilstraat.

Donderdag 10 september 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Bar Kosta Overtoom 578 (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.