Bestellijst

Bestellijst

Wandeling: IJburg

Cursuscode: 1008
26
okt

De woonwijk IJburg, aangelegd op zes kunstmatige eilanden, zal uiteindelijk onderdak bieden aan 45.000 inwoners. De aanleg van de eilanden gebeurt in twee fasen, waarbij de tweede fase inmiddels begonnen is. Om te voorkomen dat er teveel uniformiteit ontstaat, worden de eilanden door verschillende bureaus ontworpen. Tijdens deze wandeling bekijken we de verschillende buurten met elk een geheel eigen karakter. Zo zijn er grote bouwblokken met binnenstraten, opmerkelijke waterwoningen en vrije kavels met zeer uiteenlopende architectuur.

Beginpunt: de wandeling begint voor de Bagels & Beans op IJburg, IJburglaan 567, vlakbij de halte van tram 26. Het eindpunt is 1 tramhalte verderop, bij het Steigereiland.

Schrijf je in
Vrijdag 26 oktober 2018
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 16,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
10:00 - 12:00
Locatie: IJburg, Bagels & Beans (halte tram 26) (klik hier voor de adres gegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.