Your cart

Your cart

Wandeling: Indische buurt

Course code: 5012
23
Jul

De geschiedenis van de Indische Buurt begint met de aanleg van de Sint Anthonisdijk, nu de Zeeburgerdijk. In 1896 wordt de Over-Amstelsche polder door Amsterdam geannexeerd, waarna er in verschillende fases wordt begonnen met de aanleg van de woonwijk. Verschillende monumentale gebouwen en huizenblokken zijn gerenoveerd, er heeft sloop plaatsgevonden, waarvoor nieuwbouw in de plaats is gekomen. Ook de openbare ruimte heeft de nodige aandacht gekregen. De Indische Buurt is geen achterbuurt meer, maar een hippe wijk, zeer divers qua bevolkingssamenstelling.

In verband met de 1,5 meter richtlijn kunnen er maximaal 9 personen deelnemen aan onze wandelingen. Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op afstand goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Vertrek-en eindpunt: Muiderpoortstation, kant Indische Buurt, bij tramhalte lijn 1.

Enroll
Donderdag 23 juli 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 23,00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
11:00 - 13:00
Locatie: Muiderpoortstation, kant Indische Buurt, bij tramhalte lijn 1 (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.