Bestellijst

Bestellijst

Wandeling Plantagebuurt

Cursuscode: 1000

De Plantage ontstond bij de stadsuitbreiding van 1663, de vierde uitleg. Omdat de bevolkingsgroei stagneerde, bleef veel van de nieuw ontstane stadsgrond onbebouwd. De grond werd ingericht als recreatiegebied, waar de Hortus en later ook Artis een plek vonden. Langzamerhand verrezen er theaters en muziektenten. Rond 1900 werd de Plantage een deftige woonbuurt, zeer in trek bij de gegoede joodse burgerij. Door de gebeurtenissen in WO II is de Plantage een stukje stad vol herinneringen. Een flinke wandeling die eindigt op het Artisplein.

Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op een afstand van 1,5 meter goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

• Vertrekpunt: Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2A.

Woensdag 2 september 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 23,00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

11:00 - 13:00
Locatie: Vertrekpunt: Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2a (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.