Bestellijst

Bestellijst

Wandeling Westelijke eilanden

Cursuscode: 5009
15
jul

Een drietal eilanden in het centrum van Amsterdam: Bickerseiland, Prinseneiland en Realeneiland. Deze plekken werden begin 17de eeuw aangelegd als onderdeel van de zogenoemde Derde Uitleg van de stad. Ze moesten in de eerste plaats  ruimte bieden aan bedrijven die lawaai- en stankoverlast veroorzaakten, bijvoorbeeld scheepswerven en aanverwante nijverheid. Al gauw verrezen er ook pakhuizen. Alles in dienst van de Oost- en West-Indische Compagnie. Tegenwoordig hebben de eilanden voornamelijk een woonbestemming. We wandelen over de pittoreske grachten met boten, romantische bruggen en tuinen. Eerst lopen we langs de enorme complexen nieuwbouw die op het Westerdok zijn verrezen.
Een groter contrast is haast niet denkbaar.

In verband met de 1,5 meter richtlijn kunnen er maximaal 9 personen deelnemen aan onze wandelingen. Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op afstand goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Start- en eindpunt: West-Indisch Huis, Herenmarkt 93-99

Wachtlijst
Woensdag 15 juli 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 23,00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
11:00 - 13:00
Locatie: West-Indisch Huis Herenmarkt 93 (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.