Bestellijst

Bestellijst

Wandelingen

Ooit op reis geweest in je eigen stad? Ga mee met een van onze wandelingen en ontdek dat er een verschil is tussen kijken en zien. Onze bevlogen gidsen weten álles van de stad. Wat denk je van een Kunstwandeling Westerpark, een wandeling over de Wallen of een wandeling langs beeldhouwwerk van o.a. Hildo Krop? Amsterdam zal er nooit meer hetzelfde uitzien.

28
sep

De Volksuniversiteit organiseert een wandeling door de buurt waar Rembrandt in Amsterdam heeft gewoond en gewerkt. Welke plekken zijn voor Rembrandt belangrijk geweest en hebben hem gevormd, waar heeft hij zijn voetsporen achtergelaten? Ook andere zaken zullen aan de orde komen.

Zaterdag 28 september 2019
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 19,50
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
14:00 - 16:00
Locatie: verzamelen voor het Rembrandthuis (klik hier voor de adresgegevens)
06
okt

Nog altijd zijn er sporen van het ooit zo vrome Amsterdam te herkennen in de oude binnenstad. De wandeling geeft een beeld van de kloosters en het vijftiende-eeuwse religieuze Amsterdam. Let op: begin- en eindpunt zijn niet hetzelfde.

Zondag 6 oktober 2019
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 19,50
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
10:00 - 12:00
Locatie: Amsterdam Museum, binnenplaats (klik hier voor de adresgegevens)
20
okt

Langs de oude stadsmuur

Cursuscode: 1008

Eind vijftiende eeuw was het strategisch gelegen Amsterdam uitgegroeid tot een welvarende handelsstad. Het verloop van de oude stadsmuur is nog goed te volgen. We bekijken de overblijfselen, latere toevoegingen en enkele bijzondere gebouwen op de route. Let op: begin- en eindpunt zijn niet hetzelfde.

Zondag 20 oktober 2019
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 19,50
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam
10:00 - 12:00
Locatie: NH Barbizon Palace hotel Prins Hendrikkade 59-72 (klik hier voor de adresgegevens)

‘Kunst is liefde in elke daad.’ (Paul van Ostaijen)
Wandel mee, bezoek een lezing, neem deel aan een workshop en open een wereld van kunst, architectuur en muziek. Ontdek met ons mee! Check met regelmaat ons aanbod en open oog en oor.